Idei creative de a petrece Crăciunul în siguranță – partea a II-a

Categorie PARINTI|Siguranta
|

Revenim cu mai multe idei de a petrece sărbătorile de iarnă acasă, în siguranță. După ce deschideți cadourile de sub bradul de Crăciun, puteți pune în practică o parte dintre aceste îndrmări, alături de cei dragi:

1.Pregătiți un mic dejun semi-preparat

Deschiderea cadourilor necesită multă energie, așa că veți dori ca cei mici să aibă energie…pentru asta este important să nu rateze cea mai importantă masă a zilei. Încercați un preparat pe care îl puteți pregăti cu o seară înainte, astfel încât tot ce trebuie să faceți în dimineața de Crăciun este să îl introduceți în cuptor.

2.Savurați o ciocolată caldă cu bezele

Puteți opta pentru variante de ciocolată bio, care să nu conțină aditivi alimentari. De asemenea, ar fi mult mai interesant dacă aceasta este servită într-o cană cu tematică festivă.

3.Construiți un puzzle împreună cu cei mici, sau jucați board-games

Adulți sau copii, jocurile ne garantează distracție și amintiri pentru o viață. Timpul liber poate fi acum mai amuzant alături de Saboteur, Activity sau alte board-games destinate tuturor vârstelor. Jocurile de societate si cele tip puzzle contribuie la dezvoltarea proceselor psihice complexe precum gândirea, memoria, sau limbajul.

4.Participați la un eveniment exterior, unde se poate menține distanțarea socială

Verificați ziarul sau site-ul web al localității pentru a găsi o listă a evenimentelor de sărbători. S-ar putea să puteți vizita un pom de Crăciun în aer liber, sau un târg de vacanță. De asemenea, puteți ieși seara pentru a admira luminițele de Crăciun, instalațiile de iarnă ale vecinilor din comunitate.

5.Îmbrăcați-vă în pijamalele festive, cu tematică de Crăciun

Nimic nu este mai plăcut decât o pereche confortabilă de pijamale de Crăciun – puncte bonus dacă întreaga familie are o costumație asemanătoare. Cu atât mai bine dacă acestea sunt călduroase și pufoase.

Pandemia de coronavirus poate însemna faptul că sărbătorile de iarnă nu vor arăta exact la fel ca în mod obișnuit, dar puteți deveni creativi și puteți găsi câteva modalități noi de a sărbători – iar unele dintre aceste idei pot fi atât de bune încât se vor transforma în tradiții.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.