Idei creative de a petrece Crăciunul în siguranță – partea I

Categorie PARINTI|Siguranta
|

Pe fondul pandemiei de coronavirus, multe familii au decis să celebreze Crăciunul acasă, în familie, față de anii anteriori, când se adunau în grupuri mari…dar asta nu este o problemă, întrucat există atâtea idei distractive de petrecere a sărbătorilor în siguranță, practicând distanțarea socială.

Așadar, vă propunem 10 idei de a petrece aceste sărbători în timp ce respectați regulile impuse de către autorități:

1.Decorați fursecurile de Crăciun

Coacerea prăjiturilor este o activitate excelentă în care pot fi implicați cu succes și copiii de toate vârstele. Înainte de a începe, asigurați-vă că aveți la îndemână instrumentele și ingredientele necesare (ex glazuri și decorațiuni).

2.Decorați locuința cât mai festiv posibil

Iarna aceasta veți petrece mult timp acasă, alături de cei mici, așa că ar fi minunat să creați un spațiu de poveste. Stabiliți un buget și achiziționați câteva decorațiuni noi, sau consultați tutoriale DIY – do it yourself.

3.Confecționați măști de Crăciun

De exemplu, puteți realiza măști drăguțe din farfurii de hârtie, iar când ați terminat, le puteți folosi pentru a face fotografii în stil cabină foto pentru a comemora sărbătoarea.

4.Citiți o carte de Crăciun

Lectura reprezintă modul ideal de a intra în spiritul Crăciunului. Lăsați copiii să aleagă o carte și să o citească în timp ce mănâncă niște gustări specifice perioadei.

5.Cântați karaoke de Crăciun

Nu este nevoie să aveți înclinații artistice pentru a participa la o seară de karaoke, alături de copiii…este vorba despre o activitate distractivă, în familie. Puteți duce acest joc la un alt nivel, investind într-un microfon karaoke.

6.Trimiteți prin poștă/curier un cadou prietenilor

Dacă cei mici nu au ocazia să își revadă prietenii cu ocazia sărbătorilor de iarnă, îi puteți spijini pentru a le trimite cadouri acestora, prin poștă sau curier…poate fi o jucărie, ceva dulce, sau un cadou simbolic de Crăciun.

7.Găzduiți o petrecere virtuală

Doar pentru că cei mici nu se pot întâlni cu prietenii, asta nu înseamnă faptul că nu se pot vedea în mediul online. Organizați o petrecere virutală și trimiteți celorlalți părinți un link Zoom. Asigurați-vă că aveți pregătite și câteva jocuri și conversații.

8.Urmăriți un film de Crăciun

Vizionarea unui film este modalitatea perfectă de a petrece timpul alături de cei mici, în timp ce savurați împreună produse specifice.

9.La săniuș!

Dacă aveți norocul să aveți un Crăciun cu zăpadă, rezervați câteva ore pentru a merge cu sania. În mod similar, puteți face un om de zăpadă, sau puteți merge la un patinoar în aer liber…cu siguranță copiii vor fi încântați.

10.Creați un playlist de vacanță

Stabiliți atmosfera în dimineața de Crăciun, optând pentru o coloană sonoră specifică perioadei. Puteți să realizați un playlist care să reunească piesele preferate ale copiilor, cu specific festiv.

 

Sperăm să găsiți toate aceste idei ca fiind utile și interesante…revenim cu altele intr-un articol viitor. Sărbători fericite!

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.