NEWSLETTER 10 : Promovarea unui stil de viata sanatos – partea 1

Categorie PARINTI|Categorie PROFESORI|Problemele Copilului|Relatia cu copilul
|

Copilul se dezvolta armonios daca il ajutam sa se dezvolte pe mai multe planuri

1. Cultura de sanatate

Ce sa stii despre medicamente?

Intr-o societate care abunda in informatii despre orice, unde internetul a devenit un inlocuitor al medicului si o sursa de a iti pune diagnostic si a iti administra medicamente, se impune sa tratam cu atentie subiectul.

Continue reading

 

Cum sa abordam subiectul „sanatate” cu copiii?

Cu totii am auzit zicala romaneasca “Mai bine sanatate, ca-i mai buna decat toate”. Si totusi, de multe ori, tinerii uita de acest proverb si isi supun corpul unui stress neobisnuit de mare.

Continue reading

 

Cat de importanta este igiena?

Încă de la naștere, există o preocupare continuă în legătură cu igiena ta. Mai întâi este rolul părinților să îți asigure igiena, apoi să te învețe pe tine și, ulterior, să deprinzi tu singur aceste abilități.

Continue reading

 

2. Educatie

Cum ii indrumam in stadiile de dezvoltare umana?

Daca ai intre 9 si 13 ani, atunci te afli la inceputul perioadei de puberate, cand corpul tau incepe sa pregateasca pentru perioada de in care vei deveni adult. Astfel, apar transformari fizice (crestere in greutate, aparitia parului in diverse zone, se alungesc mainile si picioarele, apare acneea) si este firesc sa te preocupe modul in care arati.

Continue reading

 

Cum ii indrumam spre o cariera?

Fiecare dintre noi a fost intrebat la un moment dat “Ce vrei sa te faci cand te faci mare?”. Desi auzim aceasta intrebare destul de des, raspunsul nu este unul simplu.

Continue reading

 

Cum facem preventie?

Bullying-ul reprezinta un comportament intentionat si repetat, prin care agresorul isi raneste, persecuta si intimideaza victima prin diferite forme: verbal, emotional, relational si fizic.

Continue reading