Newsletter 14 – Cateva idei despre responsabilitate

Categorie PARINTI|Relatia cu copilul
|

Suntem oficial in vacanta mare – probabil cea mai asteptata perioada a anului. Era firesc ca in newsletter-ul acestei luni sa adunam idei si sfaturi, dar mai ales povesti despre cum foarte multi factori exteriori ne pot ghida traiectoria in viata.

Primul interviu pe care il propunem este cu Noemi Meilman, care este unul dintre cei mai activi sustinatori ai comunitatilor de toate felurile, indiferent de etnie, rasa, religie sau orientare sexuala si ai cauzelor in care crede cu toata inima, in special cele care au legatura directa cu animalele si copiii.

Noemi Meilman, specialist comunicare: Nu e usor sa fii educat in acest secol

Noemi Meilman este unul dintre cei mai activi sustinatori ai comunitatilor de toate felurile, indiferent de etnie, rasa, religie sau orientare sexuala si ai cauzelor in care crede cu toata inima, in special cele care au legatura directa cu animalele si copiii. Intr-o zi obisnuita, Noemi lucreaza cu vedete in business-ul din domeniul comunicarii unde este co-owner, scrie pe blog despre industriile creative si povesti culturale, are unul dintre cele mai interactive si informative conturi de social media si un baietel adoptat care creste in acest mediu extrem de creativ si ofertant artistic.

Continue reading

Cel de-al doilea interviu este din zona educatiei alternative, cu Marius Luca, care ne povesteste despre importanta mindfulness-ului in dezvoltarea armonioasa a copiilor.

Marius Luca, facilitator programe de educatie socio-emotionala:As spune ca educatia este importanta pentru ca pune oameni (mici si mari) laolalta, in relatii, si creeaza premizele pentru dezvoltarea functiilor cognitive si emotion-ale ale acestora pentru tot restul vietii

Exista o noua generatie de profesori care ofera mai mult decat programa scolara obligatorie copiilor. Acestia au creat un program de explorare a practicii mindfulness pentru elevi dar si pentru profesori, prin exercitii, activitati, discutii si experiente. Marius Luca este un  facilitator programe de educatie socio-emotionala, un educator ce cauta solutii inovative pentru reformarea sistemului de invatamant actual.

Continue reading

Ramanem in zona de teorie si povestim despre terapia prin muzica sau meloterapia este un tip de terapie care foloseste influentele sonore armonioase.

Terapia prin muzica si dezvoltarea armonioasa a copilului

Terapia prin muzica sau meloterapia este un tip de terapie care foloseste influentele sonore armonioase. Meloterapia a fost  cunoscuta inca din antichitate, cand era folosita pentru a-i revigora pe cei deprimati si pentru a-i incuraja pe cei care plecau la lupta. Practic, muzica face parte din toate traditiile lumii si se regaseste in istoria fiecarui popor. Avand asa un bagaj complex si global, era firesc ca muzica sa devina si forma de terapie.

Continue reading

Vorbim, de asemenea, despre tehnologie si dimensiunile economice ale publicarii fotografiilor copiilor online. In acest moment, aceste retele de socializare fac parte, mai mult ca oricand, din viata noastra. Insa este in regula sa publicam online toate informatiile despre copiii nostri?

Dimensiunile economice ale publicarii fotografiilor copiilor online

Pare firesc sa publicam in mediul online fotografii personale sau filmulete cu noi si membrii familiei, in special cu cei mici. Am mai povestit in articolul despre Sharenting despre implicatiile publicarii online a fotografiilor cu cei mici.

Continue reading

Pentru ca suntem deja in vacanta, am pregatit si un articol despre mediul inconjurator. Din pacate, planeta nu are resurse nelimitate. Dar putem ajuta fiecare dintre noi cu pasi mici. Reciclarea ajuta planeta sa reutilizeze parte din obiectele pe care noi nu le mai folosim. Insa putem face mult mai mult de atat.

Grija pentru mediul inconjurator

Din păcate pentru noi toți, planeta nu are resurse nelimitate. După cum am povestit deja în articolul Planeta poate trai fara noi.

Continue reading

Chiar daca suntem in vacanta motivatia se manifesta permanent si ne ghideaza spre atingerea scopurilor. Cum facem cand vine vorba de motivatia scolara?

Motivatia scolara

„Oamenii spun adesea ca motivatia nu dureaza. Ei bine, nici curatenia dupa baie – de aceea o recomandam zilnic.” Zig Ziglar

Motivatia are mai multe efecte asupra invatarii si asupra comportamentului elevilor.

Continue reading

Vacanta este un prilej de a petrece mai mult timp cu copiii. Va propunem un articol despre intelegerea temperamentului copilului. Priviti-va cu atentie copiii!

Temperamentul copilului

Temperamentul reprezinta modul in care copilul reactioneaza in fata diferitelor situatii, modul cum se comporta cu parintii si cu alte persoane, modul in care se adapteaza si raspunde solicitarilor la care este supus.

Continue reading

 

Trimite-ne un mesaj la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro sau suna-ne la 116111 daca ai intrebari, idei sau vrei sa discuti cu cineva de incredere despre copilul sau elevul tau.