NEWSLETTER 16 – Sănătate, că-i mai bună decât toate

Categorie PARINTI|Problemele copilului
|

Pentru că este încă vacanță, ne-am îndreptat atenția spre un subiect foarte important al dezvoltării umane, sănătatea.

1 Să ne hrănim sănătos – una dintre campaniile de dezvoltare a unui stil de viață sănătos a avut loc în lunile iulie și august în 4 comunități din județul Arad.

Cum s-a desfășurat campania?

Campania s-a desfășurat prin intermediul unor sesiuni de consultanță personalizată, timp de 5 zile dedicate unui număr de 12 familii din 4 comunități din județul Arad.

Scopul: dezvoltarea propriilor grădini. În urma desfășurării atelierelor demonstrative din luna iulie și august, membrilor familiilor participante le-au fost transmise cunostinţele necesare pentru regenerarea grădinilor din goposdării în vederea producerii unor alimente sănătoase

 

Activitățile propriu-zise

Sesiunile au fost structurate in 4 etape:

  • pregatire si amenajare teren,
  • plantare,
  • intretinere,
  • realizare şi utilizare compost din deseuri menajere

Participanții la aceste sesiuni au fost atât copii, cât și părinții acestora, scopul fiind acela de a implica întreaga familie și de a-i învăța să fie împreună și în astfel de activități.

 

2 Igiena personală – parte importantă din stilul de viață sănătos

Igiena personală devine un subiect important începând cu preadolescența, dar devine un subiect esențial în adolescență. Cadrele didactice pot fi un sprijin real pentru copiii care nu beneficiază de informare din altă parte. Mai mult decât atât, implicarea cadrelor didactice pe un astfel de subiect poate conduce la evitarea abuzului de tip bullying manifestat prin bârfe, șușoteli, excludere din grupul clasei, etc.

Cum sa ii invatam pe elevi sa aiba grija de igiena personala

3 Slăbitul sănătos – cu sprijinul părinților

Când copilul are probleme legate de greutatea sa, alegeți să fiți alături de copilul dumneavoastră și nu împotriva lui (utilizând cuvinte neadecvate precum jigniri, injurii, etc.). Exemplul dumneavoastră poate fi suficient.

Cum sa ajut copilul sa slabeasca sanatos

4 Cum să se protejeze copilul de soare?

Pentru că e vară și e cald, copiii simt nevoia să se scalde sau să se joace până seara târziu. Este important să le formăm un stil de viață sănătos privind protecția lor în fața razelor de soare.

E Soare! E vara! Trebuie sa inveti sa te protejezi.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom, 7 zile din 7, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00, sâmbătă și duminică 10.00 – 14.00.

Ne bucurăm că putem să fim la celălalt capăt al firului pentru că fiecare copil merită și are dreptul să primească ajutor oricând are nevoie!