Fiecare zi este o noua oportunitate de a-ti transforma visele in realitate, de a consolida copilul de astazi intr-un adult cu valori armonioase. Newsletterul lunii are la baza o serie de articole de inspiratie pentru a imbunatati relatia adult-copil, dar si cateva idei de dezvoltare personala a copiilor. Practic, si in aceasta luna conturam impreuna un stil de viata sanatos.
Primul interviu propus este cu Paul Alexandru, un pasionat al comunicarii digitale, care filtreaza zilnic pentru comunitatile online stiri dintre cele mai diverse. De asemenea, tot el este cel care a creat primul newsletter saptamanal cu stiri pozitive, in care aduna de peste tot din tara povesti despre cum comunitatile sunt ajutate sa creasca armonios, de cele mai multe ori prin puterea exemplului.
Nu ne departam de bancile scolii, vorbim si despre seful clasei – acest lider pe care cadrele didactice il modeleaza astfel incat comunicarea elevi-profesori sa fie mai eficienta, iar armonia clasei sa poata fi intretinuta.
Cel de-al doilea interviu este o poveste motivationala a unui profesor care a ales sa predea intr-o comunitate rurala pentru cativa ani, ca acum sa faca parte din fundatia primului unicorn romanesc, cea mai mare si mai cunoscuta companie tech romaneasca din lume, Fundatia UiPath. Pe Mina Galii schimbarea profesionala nu a indepartat-o de statutul de profesor, ea in continuare lucrand cu un grup de copii din cartierul bucurestean Ferentari.
Tot pentru viata de adult ii pregatim pe copii si in ceea ce priveste limbajul corect. Din copilarie se lucreaza si se modeleaza dictia, pronuntia. Asadar, va propunem un articol despre logopedie.
În continuare, povestim despre importanta voluntariatului si ce inseamna o organizatie non-guvernamentala, ce beneficii iti pot aduce proiectele pe care le faci intr-un ONG si cum te modeleaza tipul acesta de activiti pentru viitor.
La final, va recomandam un articol despre efectuarea temelor, despre cum pot fi sprijiniti copiii pentru a depasi stresul temelor.
Contact:
Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice:
- la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
Ne bucurăm că putem să fim la celălalt capăt al firului pentru că fiecare copil merită și are dreptul să primească ajutor oricând are nevoie!