NEWSLETTER 19 – Si mai multa grija pentru sanatate

Categorie PARINTI|Problemele copilului
|

Sănătatea ar trebui să fie o preocupare permanentă a noastră, a tuturor, pentru că este unul dintre bunurile noastre cele mai de preț. Așadar, pornim luna aceasta printr-o lectură care are ca scop grija pentru corp, minte și suflet.

Primul interviu propus este cu Liviana Tane, un om pasionat de povești, care nu doar că le scrie și le transformă într-o lectură cât se poate de agreabilă, dar îi învață și pe ceilalți tainele poveștilor, atât pe adolescenți, cât și pe adulți

Liviana Tane: Din păcate, uneori școala ne pune limite pe care uită să ne ajute să le depășim

Cel de-al doilea interviu este tot din sfera creatorilor de povești, de această dată fiind vorba de un jurnalist, Horia Ghibuțiu, sau cum îi place lui să se descrie, ziarist. Horia a început să povestească în scris ceea ce îl pasiona – fotbalul, încă din adolescență, de la vârsta de 15 ani, iar acum este producătorul uneia dintre cele mai cunoscute emisiuni de radio de la matinal, Morning Glory.

Horia Ghibuțiu: Binele, din punctul meu de vedere, e unul dintre motivele pentru care mă trezesc în fiecare dimineață: să-l fac, să-l primesc, să-l admir la alții

În primul rând, nevoile de bază trebuie asigurate (odihnă, hrană, adăpost) și acest lucru se poate realiza dacă persoana este sănătoasă. Așadar, vă propunem un articol despre cum să ne protejăm de viroze.

Cum ne protejam de virozele respiratorii

Tulburările de somn pot exista la orice vârstă, însă dacă acestea persistă la adolescenți, trebuie investigate cauzele. Am pregătit o serie de informații despre dezechilibrul creat de lipsa somnului și de efectele pe care acesta îl are asupra organismului adolescentului.

Tulburările de somn la adolescenți

Urmează un articol din seria legată de sănătate: cel dedicat mâinilor murdare. De câte ori ai auzit această expresie? Așa-i că-ți sună foarte cunoscut? Dar știi care sunt consecințele concrete ale faptului că uiți sau nu-ți place să te speli pe mâini?

Mainile murdare – ce ni se poate intampla?

De asemenea, un articol din sfera sănătății dedicat părinților, despre respirația orală a copiilor. Știți cum respiră copilul dumneavoastră în timpul nopții, dacă pe gură sau pe nas? Dacă răspun-sul este pe gură, am pregătit o serie de informații utile pentru a înțelege ce înseamnă respirația orală și de ce poate deveni un pericol pentru sănătatea copilului dumneavoastră.

Respirația orală – cum respiră copilul tău

Grija pentru sănătate este o preocupare permanentă a părinților și poate deveni și a copiilor dacă îi ghidăm spre dezvoltarea unei culturi pentru sănătate prin acțiuni preventive.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00. Ne bucurăm că putem să fim la celălalt capăt al firului pentru că fiecare copil merită și are dreptul să primească ajutor oricând are nevoie!

prin email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro.