Categorie PARINTI|Relatia cu copilul

NEWSLETTER 20: Bilanțul sfârșitului de an

Este o practică des întâlnită ca la sfârșitul unui an calendaristic să ne facem un bilanț despre anul care urmează să se încheie. Cum a fost, ce am învățat, ce vrem să îmbunătățim. Poate ajută și perioada dintre sărbători care pentru cei mai mulți dintre noi înseamnă vacanță. De aceea, bilanțul acestui newsletter este despre lucrurile pe care le putem experimenta, fie că suntem copii sau adulți.

Primul interviu propus este cu Ioana Bâldea Constantinescu, un om pasionat de povești dar și om de radio, a cărei voce este auzită în fiecare dimineață a săptămâniila Radio România Cultural, prin “Orașul vorbește”. Ioana este și scriitoare, iar după volumele “Dincolo de portocali” și “Nautilus”, a lansat recent “Poveste pentru Maria”, o carte unde co-autor este chiar fetița ei.

Ioana Bâldea Constantinescu: Cred, însă, că studiul îți deschide mintea. Ți-o mo-bilează. E un ceva al tău, pe care nu ți-l poate lua nimeni

Cel de-al doilea intervievat este Cosmin Pojoranu, care împreună cu o serie de oameni la fel de pasionați de implicare civică au construit Funky Citizens, un ONG care promovează atât educația, cât și cultura civică – având proiecte naționale cu implicare din partea mai multor categorii de public: elevi, părinți, profesori, pe de o parte, dar și adulți care voluntariază alături de ei pentru promovarea proiectelor și principiilor civice.

Cosmin Pojoranu: Societățile care au răbdare să aștepte rezultatele investiției în educație vor fi, indubitabil, mai bogate. Atât spiritual, cât și material

E vacanța de iarnă și nu știi cum să-ți ocupi timpul? Venim noi cu o serie de idei – indiferent dacă ai sau n-ai parte de zăpadă.

Idei pentru vacanța de iarnă

Talentele copiilor sunt sustinute cel mai bine prin incurajarile celor din jur, astfel incat copiii sa se simta utili si deschisi in dezvoltarea acestora. In cazul in care cei din jur nu observa talentele copiilor, am pregatit un articol despre cum sa isi descopere copilul singur talentul. Ideile din articol pot fi utilizate si de parinti sau cadre didactice in descoperirea talentelor copiilor.

Cum sa descoperi ce talent ai

Generozitatea este acea calitate umana care se manifesta prin obiceiul de a darui diverse bunuri, hrana, bani sau obiecte de bunavoie, fara a astepta ceva in schimb. Va propunem un articol despre cum se antreneaza generozitatea la copii.

Cum antrenam generozitatea la copii

In continuare, ne adresăm părinților care au nevoie de suport în a-i convinge pe cei mici să facă ordine și să mențină curățenia lucrurilor lor. E complicat, însă nu imposibil. Câteva sfaturi sunt în articolul pe care l-am pregătit.

Lecția de organizare: ordine și curățenie

Am tot abordat problematica tulburărilor de somn care pot exista la orice vârstă. Sunt nenumărate cauze care pot afecta somnul, iar unele dintre ele pot fi “tratate” chiar de părinți, prin abordari care sa ajute la cresterea calitatii somnului.

Ritualuri inainte de culcare care pot imbunatati calitatea somnului

Bilantul personal presupune sa ne observam in totalitatea comportamentelor, actiunilor, gandurilor si atitudinilor noastre. Ce urmeaza? Un nou an cu schimbari de toate felurile, care nu fac altceva decat sa ne dezvolte pe noi si pe copiii nostri.

 

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom, 7 zile din 7, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00, sâmbătă și duminică 10.00 – 14.00.

Ne bucurăm că putem să fim la celălalt capăt al firului pentru că fiecare copil merită și are dreptul să primească ajutor oricând are nevoie!

  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro