NEWSLETTER 21: Dezvoltarea emoțională a copilului

Categorie PARINTI|Relatia cu copilul
|

Dezvoltarea emoțională a copilului este cea mai importantă componentă a unui stil de viață sănătos. Copilul poate dobândi capacitate de auto-gestionare a situațiilor de criză, de identificare a soluțiilor la problemele sale. Vă propunem o serie de 7 articole, care sunt relevante în dezvoltarea emoțională a copilului.

Timpul de calitate cu copilul este esențial pentru dezvoltarea unei relații bune cu copilul și important este scopul acțiunilor pe care le întreprindeți cu copiii și nu durata. Copilul poate învăța orice, oricând, oriunde. Important este ca atunci când sunteți cu copilul, să îi spuneți ceva ce îl poate dezvolta sau încuraja, să îi arătați ceva (de exemplu când vizitați un obiectiv touristic nou) sau să îl învățați ceva din experiența de viață pe care o aveți.

Timpul de calitate conteaza

Cel de-al doilea articol  se referă la cel mai important aspect al dezvoltării copilului și anume la inteligența emoțională. Un copil cu inteligență emoțională va știi să facă față problemelor sale prin soluții pentru că știe să își cunoască emoțiile, să le accepte și să le gestioneze.

Cum poti ajuta copilul sa isi dezvolte inteligenta emotionala

Necunoscutul este motivul cel mai des întâlnit când vine vorba de sentimetul de „frică / teamă” (de exemplu teama de la teste / teze). Încurajarea este cel mai bun instrument prin care înlocuim frica / teama. Dacă folosiți încurajarea ori de câte ori copilul face un lucru bun, atunci copilul va avea curajul să experimenteze tot mai mult. Mai jos, recomandăm un articol despre ce poate face un copil în situație de stres.

Cum gasim curaj atunci cand nu avem?

Încrederea în sine este reprezentată prin auto-evaluarea noastră în relațiile cu ceilalți și trebuie antrenată în fiecare zi pentru  face față oricărei situații neplăcute. Vă propunem un articol despre ce însemnă încrederea în sine și 3 moduri care pot să crească increderea în sine.

3 moduri care pot sa iti creasca increderea in tine

Debutul timpuriu al vieții sexuale, neprotejarea și contactarea unor boli cu transmitere sexuală, apariția unei sarcini nedorite, abuzul sexual sau chiar exploatarea sexuală sunt consecințe ale lipsei educației sexuale a adolescenților. Un adolescent informat, este un adolescent care este conștient de acțiunile și consecințele acțiunilor sale.

Rolul și importanta educaţiei sexuale

Orice copil vrea să amâne temele sau orele de studiu. Va propunem câteva sugestii pentru a “lupta” cu amânarea.

Cum să nu mai amâni lucrurile

Un copil cu care părintele a petrecut timp de calitate, i-a dezvoltat inteligența emoțională, l-a încurajat, a crecut încrederea acestuia în sine, l-a informat pe tema educației sexuale și l-a învățat responsabilitatea, este pregătit să studieze în școli din străinătate dacă are această oportunitate.

Avantajele și dezavantajele studiilor în străinătate ale adolescenților

Părinții și cadrele didactice sunt cele ami importante persoane din viața unui copil și tot ele contribuie la dezvoltarea emoțională a acestuia.

 

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom, 7 zile din 7, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00, sâmbătă și duminică 10.00 – 14.00.

Ne bucurăm că putem să fim la celălalt capăt al firului pentru că fiecare copil merită și are dreptul să primească ajutor oricând are nevoie!

  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro