Educația copilului despre mediul înconjurător este un continuum între educația primită în familie și educația primită în mediul școlar. Oamenii și mediul înconjurător sunt într-o relație de reciprocitate, oamenii protejează natura și natura creează un mediu în care oamenii pot dezvolta un stil de viață sănătos. De mici, copiii trebuie să fie învățați cum să protejeze natura prin dezvoltarea unor comportamente și prin discuții care să creeze conștientizare.
Înainte de toate, este important să le explicăm copiilor de ce este important natura, de ce trebuie să protejăm natura ca să ne fie bine. În articolul următor, explicăm pe înțelesul copiilor, rolul naturii în viața noastră.
Una din temele importante legate de mediul înconjurător este încălzirea globală. Reducerea cumpărăturilor, utilizarea moderată a resurselor, reciclarea deșeurilor menajere sunt aspecte importante pentru încetinirea încălzirii globale și aspecte esențiale pentru educația copilului.
O noutatea a ultimilor ani, este reprezentată de dezvoltarea tehnologiilor, care au creat un nou concept „orașe inteligente”. Conceptul „orașe inteligente” se referă la orașe care au dezvoltat sisteme de monitorizare și optimizare a acțiunilor comunităților și care au rolul de a îmbunătății viața oamenilor.
Ce putem face pentru a proteja natura? Fiecare dintre noi poate contribui la protejarea naturii prin modul nostru de a strânge în mod selectiv ceea ce nu mai ne este folositor. De exemplu, cutiile de carton de la jucării, care nu ne mai sunt folositoare, să le aruncăm separat de resturile alimentare.
Oamenii au nevoie să trăiască în aer currant, iar în acest sens își aduc contribuția proprie în natură prin plantarea de copaci, dezvoltarea de parcuri. În fiecare spațiu propriu, oamenii pot crea colțul lor de natură prin amenajarea plantelor. În articolul următor, vă oferim o idee de colt de natură în balcon.
Dacă parcurgem toți pașii anteriori, copiii vor învăța conceptul de sustenabilitate, care presupune să utilizăm resursele naturii fără să le distrugem sau să le epuizăm. În articolul următor, vă invităm să descoperiți să înseamnă sustenabilitatea și în ce domenii se aplică ea. Astfel, copiii pot dezvolta comportamente adecvate în ceea ce privește natura.
În concluzie, cu cât învățăm copiii de la vârstă cât mai mică să protejeze natura, cu atât mai repede aceste comportamente devin parte componentă a stilului de viață sănătos al acestora.
Contact:
Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:
- la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.