Trăim vremuri interesante în care trebuie să ne adaptăm la o criză sanitară mondială provocată de COVID-19 pentru care momentan nu sunt soluții de stopare sau tratament, astfel încât să fie afectată cât mai puțină populație. Însă, este nevoie să ne adaptăm la situația actuală, departe de normalitatea cu care suntem noi obișnuiți.
Școala în pandemie va avea un traseu sinuos, un mix de cursuri parcurse față în față sau online. Este foarte probabil ca formatul de ore online completate cu ore în sălile de clasă să reprezinte o soluție care să funcționeze pentru majoritatea școlilor. Însă chiar și așa, este nevoie de atenție sporită din partea adulților privind măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19.
Dincolo de problema de sănătate pe care o provoacă acest virus, infectarea cu COVID-19 poate fi un motiv de discriminare. Vă recomandăm un articol despre cum să le vorbim copiilor atunci când unul dintre colegii lui este infectat cu coronavirus.
Cum explicăm copiilor faptul că unul dintre colegi a fost diagnosticat cu COVID
Începutul acestui an școlar ne-a arătat un mod atipic de educație, respectiv școala hibrid care cuprinde cursuri față în față și cursuri online. Acest mod hibrid de a desfășura școala poate influența atenția copiilor pentru studiu. Provocarea cea mai mare este dată de captarea atenției copiilor la orele de curs. Vă recomandăm un articol de spre îmbunătățirea atenției elevilor la școală.
Școala online a reprezentat o provocare în acest an școlar, fiind o premieră pentru elevi. Noul mediu a arătat că dincolo de cursurile online, este important ca elevii să înțeleagă și riscurile expunerii online. Astfel, un mediu sigur online este necesar pentru dezvoltarea unui stil de viață sănătos în siguranță. O altă provocare a fost motivarea elevilor pentru participarea la cursurile online. Vă recomandăm 2 articole despre cursurile online într-un mediu sigur și motivarea copiilor pentru participarea în mod activ la cursurile online.
Cum motivăm elevii să participe în mod activ la cursurile online
Școala în pandemie a impus părinților să reorganizeze casa, astfel încât copiii să poată participa la cursurile online. Cum să aibă copiii un cadru ideal pentru studiu este un articol pe care îl recomandăm pentru adaptarea mai ușoară a copiilor la acest an școlar atipic.
Părinții sunt foarte importanți în viața copiilor, iar rolul lor este cu atât mai important în această perioadă pandemică. Dincolo de aspectul emoțional, rutina este importantă din perspectiva unui punct de stabilitate în viața copilului. Vă recomandăm un articol despre rutina copiilor în pandemie.
Acest nou an școlar atipic este fie o provocare pe termen scurt – mediu, fie un nou mod de viață, care are rolul să ne centreze mai mult asupra conștientizării vieții și a dezvoltării unui stil de viață sănătos.
Contact:
Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:
- la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
- pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.