NEWSLETTER 32 – STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS ÎN PANDEMIE

Categorie PARINTI|Sanatate
|

Stilul de viață sănătos trebuie cu atât mai mult dezvoltat într-o situație de criză de sănătate cum este pandemia cu COVID-19. Copiii, prin obligația de a frecventa școala fizic, expun întreaga familie la un risc de infectarea cu COVID-19. Pentru a diminua gradul de infectare, stilul de viață sănătos al familiilor este cheia.

Dincolo de școala hibrid în care participarea la cursuri este online sau față în față, copiii au nevoie de relaționare, de manifestarea nevoilor de bază și răspuns la nevoile emoționale. Vă recomandăm un articol despre menținerea relațiilor de prietenie între copii pe timpul pandemiei cu COVID-19.

Să-i ajutăm pe copii să inițieze și să mențină relații de prietenie în timpul pandemiei

Rutina trezitului de dimineață și programul bine prestabilit pentru școală și studiu individual  impun copiilor o atenție deosebită somnului. Odihna este foarte importantă în dezvoltarea noastră, mai ales pentru că este parte a obiceiurilor sănătoase care ne dezvoltă încă de mici. Vă recomandăm un articol despre odihnă și importanța ei.

Despre odihna si importanta ei

Vremurile prin care trecem sunt de așa natură încât timpul petrecut acasă, cu familia, a devenit mai mult și mai important. Părinții sunt persoanele care sunt alături de noi din clipa în care ne naștem. A fi părinte este o responsabilitate imensă, care necesită răbdare, dragoste și înțelegere, iar bunăstarea copilului devine obiectivul numărul unu. Vă recomandăm un articol despre relația copil – părinte / părinți.

Cum sa ai o relatie frumoasa cu parintii

Schimbările majore produse de pandemia cu COVID-19 se resimt tot mai acut cu cât se apropie iarna pentru se restrâng tot mai mult posibile acțiuni în aer liber. Nu uitați că ați mai trecut și în primăvară printr-o perioada stresantă și cee ace ati făcut bine atunci poate fi un model de depășire a acestei perioade. Vă recomdăm un articol despre izolare în anotimpul rece.

Cum să gestionezi izolarea la domiciliu în anotimpul rece

Stilul de viață sănătos este un aspect important al vieții indiferent că trăiești într-o perioadă pandemică sau într-o perioadă de liniște și libertate deplină. Stilul de viață sănătos înseamnă, înainte de toate, respect pentru tine.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.