NEWSLETTER 35 – Educație pentru sănătate

Categorie PARINTI|Relatia cu copilul
|

Semestrul al II-lea al anului școlar 2020 – 2021 a început pentru unii dintre copii față în față, pentru alții online. Indiferent de modul în care învață copiii, este important să le menținem imunitatea bună printr-un stil de viață sănătos. Pandemia creată de COVID-19 nu a trecut, așadar, sănătatea rămâne o prioritate și aplicare măsurilor de protecție continuă.

Pe lângă virusul COVID-19, care s-a impus în viața noastră de aproape un an, iarna aduce și alți viruși, ceea ce crește atenția noastră pentru sănătate.

Imunitatea este cel mai important aspect al sănătății în acest an și o preocupare continuă a părinților. Vă recomandăm un articol despre imunitate.

Cum sustinem imunitatea copilului in sezonul rece

Alimentația este importantă pentru organism, deoarece este mecanismul prin care corpul uman luptă cu virusurile. Vă propunem un articol despre alimentația corespunzătoare în sezonul rece.

Alimentația corespunzătoare în sezonul rece

O alimentație bună împreună cu consumul de apă adecvat reprezintă cheia unui stil de viață sănătos, care va face față anotimpului rece. Vă recomandăm un articol de spre consumul de apă și rolul apei în organism.

Apa si rolul ei pentru organismul uman

Sportul este o componentă importantă a sănătății, beneficiile acestuia fiind observate în toate activitățile de peste zi ale copiilor. Vă recomandăm un articol despre sporturile de iarnă și beneficiile acestora.

Sporturile de iarna si beneficiile acestora

Diferența dintre virusuri și bacterii ne ajută să aplicăm tratamentul corect și să ajutăm imunitatea corpului să acționeze. Vă recomandăm un articol despre diferențele dintre cele două concepte.

Știați că? – partea a X-a. Curiozități din lumea medicală. Cum diferențiem virușii de bacterii

La un an de la declanșarea pandemiei creată de COVID-19, se impune să continuăm să ne protejăm și să ne menținem un stil de viață sănătos.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.