Un Paste interactiv alaturi de copii

Categorie PARINTI|Relatia cu copilul
|

Pastele reprezinta una dintre cele mai importante si mai frumoase sarbatori anuale crestine, cu numeroase traditii si obiceiuri. Este o sarbatoare care uneste familia, dar si un bun prilej de bucurie si veselie.

Puteti profita de aceasta perioada pentru a face multe lucruri alaturi de cei mici, deoarece, indiferent de varsta, copiilor le place aceasta sarbatoare si cu siguranta doresc sa se implice in anumite activitati specifice. Indiferent ce activitati decideti sa desfasurati, cel mai important este timpul petrecut impreuna.

Vopsitul oualor – este unul dintre cele mai frumoase momente. Petreceti-l alaturi de copil si transformati-l intr-un prilej de creativitate. Implicati-l si pe el in pregatirea oualor si astfel veti avea ocazia sa petreceti timp de calitate impreuna, dandu-i posibilitatea de a experimenta. Cu siguranta are multe idei!

La masa de Paste, pe langa traditionalele oua rosii, puteti adauga si ouale decorate de cei mici. Se vor bucura cand le vor vedea.

Copiii stiu ca de Paste va veni iepurasul cu daruri, asa ca asteapta cu nerabdare sosirea acestuia. Puteti sa-i incurajati sa pregateasca si ei cadouri hand-made pentru cei apropiati sau pentru a decora casa si masa de sarbatori. Iata cateva idei:

 

Cuib pentru oua – poate fi confectionat din crengi uscate, si asezate precum cuibul pararilor. In el pot fi puse oua vopsite.

 

Iepurasi din linguri de plastic – este o activitate care poate fi realizata si de copiii mai mici ca varsta, cu ajutor din partea unui adult. Timpul de realizare este undeva intre 15 si 30 minute si este nevoie de: cateva linguri de plastic, hartie colorata, hartie creponata, carioci, foarfece, panglica si lipici.

Mod de realizare:

– Cu ajutorul cariocilor desenati fetele iepurasilor pe dosul lingurilor;

– Urechile iepurasilor le decupati din hartia colorata si apoi le lipiti pe linguri;

– Coada lingurilor o puteti inveli in foaie de hartie colorata;

– Realizati o fundita din hartia creponata, pe care o legati apoi cu panglica de coada lingurilor.

Jocurile sunt o modalitate excelenta de a-i implica pe copii in distractia acestei sarbatori. Puteti adopta chiar si o traditie de familie pentru jocuri, astfel le puteti practica in fiecare an.

 

Vanatoarea de oua

Este una dintrecele mai indragite traditii de Paste pentru copiii de peste Ocean  „The egg hunt” – „Vanatoarea de oua”. Daca dorit, puteti sa o preluati. Iata ce presupune acest joc:

Adultii ascund in diferite locuri (ex. – in iarba, in jurul casei, in casa, etc.) oua colorate, iar copiii pornesc in cautarea lor.  Puteti folosi oua fierte si vopsite pentru Paste, oua de ciocolata cu surprize, sau mici recipiente de plastic in forma de ou in care puteti ascunde premii, mesaje sau intructiuni. De obicei, copiii colecteaza ouale intr-un cos. Cand se termina vanatoarea, pot fi acordate premii pentru diferite realizari, ca de exemplu: pentru cel mai mare numar de oua colectate,  pentru cele mai multe oua de o anumita culoare, pentru cel mai mare sau cel mai mic ou sau premii de consolare.

 

Cursa cu oua fierte

Aveti nevoie de oua fierte, cate o lingura pentru fiecare participant si creta pentru a marca liniile de start si de sosire.

Jucatorii se aliniaza la linia de start, fiecare avand cate o lingura si un ou. Acestia trebuie sa ajunga la linia de sosire tinand in mana lingura cu oul in ea. Castiga copilul care ajunge primul la linia de sosire,   fara sa ii cada oul din lingura. Cui ii cade oul, trebuie sa reia cursa. Pentru ca jocul sa fie mai incitant, puteti „planta”  pe traseu diferite obstacole (ex. – un scaun in jurul caruia trebuie sa se invarta, o piatra peste care trebuie sa sara).

 

Spor la joaca si Paste fericit!

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.