Vine Crăciunul. Idei de cadouri cu buget redus pentru cei mici

Categorie PARINTI|Relatia cu copilul
|

A fost un an dificil, care ne-a afectat pe fiecare dintre noi, pe toate planurile, inclusiv din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, pentru multe familii, oricât de dificil a fost 2020, a servit, de asemenea, ca un memento pentru toți (inclusiv pentru copiii noștri) că lucrurile simple nu ar trebui să fie luate niciodată „for granted”.

Având în vedere faptul că se apropie Crăciunul, numeroase familii resimt o presiune mai mare în acest an decât oricând. Așadar, va propunem o listă de idei unice de cadouri de Crăciun pentru copii, care încurajează cercetarea, limitează dezordinea și promovează jocul constructiv, fără a fi necesară o investiție majoră:

1.O experiență unică

Oferiți darul unei experiențe. În timp ce abonamentele la grădina zoologică și centrele de joacă sunt încă în afara limitelor pentru mulți, ați putea lua în considerare ceva diferit, cum ar fi un voucher la o clasă de gătit online (completat de consumabile precum șorțuri etc.), sau un voucher pentru a realiza diferite proiecte DIY, diferite cursuri etc.

2.Joaca în natură

Crăciunul este un moment ideal pentru a promova jocul în aer liber cu copiii. Ce ziceți de un kit de grădinărit, complet cu mănuși, lopată de mână, ghivece, autocolante (pentru a decora ghivecele, desigur) și semințe? Puteți include chiar și un gnom, sau zâne pentru a vă crea propria grădină de spiriduși.

3.Joc imaginativ

Copiilor le place să se costumeze…fie că vorbim despre ochelari de soare ciudați, pantofii vechi ai mamei, pălăriile bunicului, șalurile bunicii, bijuterii vechi și genți de mână. Așadar, dacă magazinul local s-a redeschis, puteți găsi articole unice, sau puteți apela la cele pe care le aveți deja.

4.Kituri tematice

O idee foarte bună o reprezintă este un set de accesorii pregătit și adaptat unei teme care prezintă un interes deosebit pentru copilul dumneavoastră.

De exemplu, un kit de fabricare a cupcake-urilor, un kit de excavare a dinozaurilor, un kit pentru construirea unui fort, un kit de artă și ambarcațiuni, un kit pentru păpuși, un kit de curse auto și lista poate continua. Cel mai bun lucru este că acestea pot fi achiziționate la un preț avantajos și deseori evitând în același timp aglomerația din marile centre comerciale. De asemenea, pot fi stocate și ambalate foarte eficient.

Înaintea pandemiei, viețile copiilor erau pline de cursuri, activități programate și o grămadă de „lucruri” inutile. Această experiență nu numai că ne-a forțat să reevaluăm spațiul pe care îl avem la dispoziție în casa noastră, ci ne-a ajutat să găsim magia în lucrurile mici și ne-a obligat să încetinim ritmul.

Mai presus de toate, una dintre lecțiile cheie pe care le-am învățat în 2020 este că, de cele mai multe ori, mai puțin înseamnă de fapt mai mult.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.