7 modalități de a face cursurile interesante pentru elevi

Categorie PROFESORI|Relatia cu elevii
|

Este esențial să găsiți modalități de a vă menține cursurile interesante, astfel încât elevii dvs. să poată absorbi și păstra informațiile pe care le prezentați. Iată cum puteți proceda:

1.Introduceți misterul în lecțiile dumneavoastră

Învățarea poate fi mai distractivă pentru elevii dvs. atunci când nu știu la ce să se aștepte. Încercați să introduceți elementul surpriză în cadrul lecțiilor predate. Când sunteți pe punctul de a dezvălui o nouă lecție, oferiți elevilor un nou indiciu în fiecare zi până în ultima zi înainte de începerea lecției. Acesta este un mod distractiv de a vă face lecția misterioasă și puteți constata că elevii dvs. așteaptă cu adevărat cu nerăbdare să afle despre ce vor învăța în continuare.

2.Nu repetați același material

Este adecvat și esențial să revizuiți materialele din clasă, dar încercați să nu le repetați textual, deoarece acest lucru le poate face mai puțin interesante pentru elevi. Așadar, încercați să prezentați materialul într-un mod diferit. Strategia 3-2-1 este un mod distractiv de a revizui și de a nu repeta materialul. Pentru această activitate, elevii desenează o piramidă în caiete și notează trei lucruri pe care le-au învățat, două lucruri pe care le-au considerat interesante și încă o întrebare pe care o au.

3.Utilizați jocuri în clasă

Jocurile reprezintă o modalitate excelentă de a păstra lecțiile interesante și distractive. Dacă elevii dvs. trebuie să-și amintească anumite cuvinte, organizați un concurs în care participanții sunt eliminați atunci când greșesc un cuvânt.

4.Oferiți-le elevilor posibilitatea de a alege

O strategie pe care profesorii au găsit-o eficientă este aceea de a le oferi elevilor posibilitatea de a face propriile alegeri atunci când vine vorba de învățare. Alegerea poate fi un motivator puternic, deoarece ajută la stimularea interesului și independenței elevilor. Data viitoare când planificați o activitate, încercați să faceți o placă de alegere. Imprimați o tablă tic-tac-toe și scrieți nouă sarcini diferite pe care elevii să le îndeplinească. Scopul este ca fiecare elev să aleagă trei sarcini la rând.

5.Utilizați tehnologia

Tehnologia este o modalitate excelentă de a vă menține lecțiile interesante. Copiii adoră tehnologia, așa că încercați să o încorporați în strategia dvs. generală de predare. În loc să stați în fața clasei și să țineți cursuri, încercați să utilizați un ecran interactiv Smartboard. Extindeți-vă lecțiile de activitate de învățare prin cooperare, conectându-vă la o sală de clasă din alt oraș, sau țară prin videoconferință. Utilizați tehnologia într-o varietate de moduri și veți vedea că nivelul de interes pentru cursul dvs. va crește.

6.Creați lecții interactive

Într-o sală de clasă tradițională, profesorul stă în fața sălii și predă elevilor în timp ce elevii ascultă și iau notițe. Din păcate, acesta nu este cel mai eficient mod de a susține interesul elevilor. Faceți învățarea interactivă prin crearea de lecții practice care implică elevii la fiecare pas. Încercați să utilizați activitatea de învățare cooperativă Jigsaw în care fiecare elev este responsabil pentru propria sa parte a unei activități de grup, sau încercați un experiment științific practic. Când implicați elevii și vă faceți lecțiile interactive, cursul dvs. devine mai interesant.

7.Legați materialul de viețile elevilor dumneavoastră

Încercați să creați o conexiune din lumea reală cu ceea ce învață elevii dvs. Acest lucru le va oferi o mai bună înțelegere a motivului pentru care trebuie să învețe ceea ce predați. Dacă vă întreabă în permanență de ce trebuie să învețe ceva și răspundeți întotdeauna cu „pentru că”, veți pierde în curând credibilitatea. În schimb, încercați să le oferiți un răspuns real, cum ar fi: „Înveți despre bani pentru că, în lumea reală, va trebui să știi cum să cumperi alimente și să îți plătești facturile.” Dând un răspuns direct, îi ajutați să stabilească o legătură între ceea ce învață în clasă și modul în care vor folosi aceste informații în viitor.

Mult succes!

 

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.