Cursuri online – Cum sa interactionezi cu elevii

Categorie PROFESORI|Educatie
|

Pentru ca lumea se confrunta cu pandemia de coronavirus, este posibil sa ne vedem in situatia de a preda orele de scoala elevilor in mediul online. In acest caz, iata cateva sfaturi pentru a imbunatati interactiunea si performanta:

  1. Energia ta se va transmite si elevilor – daca simt ca esti pasionat de lectie, atentia lor va fi asupra ta. Invata sa iti pastrezi nivelul energiei cat mai ridicat, astfel ca si elevii tai sa fie cat mai interesati de ceea ce le predai.
  2. Interactioneaza cu ei, atat individual cat si in grup, si incurajeaza-i sa interactioneze si unii cu ceilalti. In acest fel, lectia nu va avea loc intr-o singura directie, ci va genera un dialog intre cei implicati.
  3. Transforma clasa intr-o comunitate – pentru ca este posibil sa fim obligati sa ramanem in locuinte pentru o perioada mai indelungata, invata-ti elevii sa se sprijine unii pe ceilalti
  4. Trimite-le, mereu, un sumar al lectiei predate – in acest fel, esti sigur ca vor invata unitar si au intotdeauna acces la aceste „notite” atunci cand doresc sa repete sau rememoreze ceva.
  5. Da-le feedback elevilor atunci cand pun intrebari sau fac teme. Nu uita ca lipseste elementul personal, astfel ca trebuie sa fii atent la felul in care le comunici acest feedback.
  6. Accepta feedback de la ei – nu suntem, in majoritatea noastra, experti in cursuri online, astfel ca feedback-ul elevilor te poate ajuta sa contruiesti lectii eficiente in viitor.

Si, mai presus de orice, nu iti pierde pasiunea pentru ceea ce faci. Micile minti vor fi formate si de mana ta, fie in persoana, fie online.

Daca ai intrebari sau nelamuriri, scrie-ne la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro sau suna-ne la 116111.