A început şcoala! Cu toţii ne amintim de emoţia primei zile de şcoală, de nerăbdarea de a ne reîntâlni cu colegii şi de a povesti întâmplări din vacanţă, dar şi curioşi de a afla cum va fi noul an şcolar.
Pentru acei copii care păşesc pentru prima dată într-o unitate de învăţământ, dar şi pentru cei care trec de la un ciclu de învăţământ la altul, începutul de an şcolar reprezintă şi emoţii negative precum frica de a se despărţi de părinţi, de întâlnirea cu învăţătorul sau profesorul, de nesiguranţa în ceea ce priveşte integrarea, de întrebări precum „o să mă descurc?”, „oare o să mă integrez?”.
De aceea, în această perioadă, cei mici au nevoie de susţinere atât din partea părinţilor, cât şi a cadrelor didactice, deoarece modul în care se integrează se va reflecta ulterior şi în evoluţia şcolară.
Pentru că şi acest an şcolar începe tot în pandemie, desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică depinde de respectarea normelor sanitare stabilite de factorii decizionali, iar rolul cadrelor didactice este esenţial în menţinerea echilibrului emoţional al copiilor.
Indiferent de modul în care vor decurge lucrurile şi de măsurile sanitare care au fost luate şi care se pot modifica în funcţie de evoluţia pandemiei, astăzi în şcoli s-a auzit din nou clinchetul de clopoţel, iar glasurile pline de emoţii ale copiilor au răsunat la începutul noul an şcolar.
Fie că sunteţi copii, părinţi, educatori, învăţători, profesori, vă urăm tuturor succes în noul an şcolar!
Contact:
Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:
- la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
- pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.