Moduri în care putem menține conexiunea cu elevii în perioada sărbătorilor de iarnă

Categorie PROFESORI|Relatia cu elevii
|

Sărbătorile sunt aproape și este perioada anului în care începem cu toții să ne gândim la vacanța de iarnă petrecută împreună cu familia și prietenii noștri. De asemenea, ne gândim la elevii noștri și la lucrurile speciale pe care le putem transmite în timpul vacanței pentru a-și continua învățarea în moduri atractive, creative și distractive.

Iată câteva moduri de a rămâne conectat cu elevii, familia și comunitatea în timpul sărbătorilor:

 

1) Transformați distracțiile în oportunități de predare

Trucul este să integrezi, să iei procesul de învățare și să îl integrezi în activitățile din sezonul vacanțelor. Cu o planificare adecvată distracțiile, cum ar fi petrecerile tematice de clasă – desfășurate în mediul online, devin timp de învățare concentrat, deoarece petrecerea este încorporată în activitatea de învățare.

 

2) Mențineți procesul de învățare, chiar dacă există o „pauză

Chiar și pentru cei mai buni profesori, menținerea interesului elevilor pentru școală în timpul vacanței este o provocare.

Pe măsură ce elevii se întorc din vacanță sunt imediat scufundați în învățare prin predare continuă și de calitate. Distracția de sărbătoare nu s-a încheiat, deoarece activitățile de învățare de după sărbători au încă aceleași aspecte utilizate în sezonul de vacanță – copiii pot primi ca temă pentru acasă o compunere despre vacanța de iarnă.

 

3) Apelați la tehnologie pentru a menține comunicarea și interesul elevilor

Puteți utiliza tehnologia pentru a vă ajuta să rămâneți conectați cu elevii. Încurajați-i să utilizeze resurse online – biblioteca virtuală. Având în vedere faptul că în vacanța de iarnă este Crăciunul, le puteți da ca temă de vacanță sa citească o carte, sau să vizioneze un film tematic, pe care urmează să le dezbateți la revenirea din vacanță. Organizați un concurs!

 

4) Comunicați cu părinții, celelalte cadre didactice implicate și elevii

Procesul de învățare implică atât elevii, cât și părinții, respectiv toate celelalte cadre didactice care contribuie la educația unui copil. De aceea, este important să existe o comunicare transparentă, în special în contextul de viață pe care îl traversăm.

 

Încurajați familiile și elevii dumneavoastră să facă un pas mai departe și să creeze un proiect de familie în timpul vacanței de iarnă. Acest lucru ar putea fi concentrat în jurul temelor festive specifice Crăciunului, sau poate fi legat de orice subiect pe care familiile aleg să îl cerceteze împreună.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.