NEWSLETTER 29 – Pregătirea pentru școală

Categorie PROFESORI|Relatia cu elevii
|

Pregătirea pentru un nou an școlar vine la pachet cu tot felul de emoții, emoții de fericire pentru revederea colegilor, a profesorilor, emoții de stres (iar teme, iar de învățat). Toate aceste emoții îi formează pe copii să facă față provocărilor și să-i pregătească pentru viitor, pentru locul lor de muncă.

Anul acesta pregătirile pentru noul an școlar sunt atipice, din cauza confuziei create de pandemia cu COVID-19. Confuzia este cu atât mai mare, cu cât părinții nu știu dacă școala începe fizic sau online și dacă ar trebui să cheltuiască bani pe haine, ghiozdan, rechizite și alte produse necesare copilului la școală. Pe de altă parte, este importantă sănătatea copiilor și a cadrelor didactice, astfel că o creștere a cazurilor de infectați cu COVID-19, ar direcționa începerea anului școlar către educație online. Vă recomandăm un articol despre interacțiunea online dintre profesori și elevi.

Cursuri online – Cum sa interactionezi cu elevii

Indiferent de modul în care se va face școală anul acesta, fie online, fie față în față în cadrul unității de învățământ, stilul pedagogic al cadrelor didactice este cheia rezultatelor elevilor. În funcție de stilul pedagogic al cadrelor didactice se deschide și cooperarea și participarea activă a elevilor. Vă recomandăm un articol despre stilurile pedagogice.

Stilul pedagogic

Chiar dacă suntem într-o perioadă dificilă și luăm greu decizii legate de educația copilului nostru, este important să înțelegem cum contribuie mediul educațional la dezvoltarea copiilor. Vă recomandăm un articol despre grădiniță și importanța ei în viața copilului.

Gradinita si de ce este importanta in cresterea copilului

Interacțiunile între elevi pot conduce la conflicte din nevoia de atenție a adulților din jur, respectiv a cadrelor didactice, dar și din nevoia de popularitate între elevi. În acest newsletter și în newsletter-ul următor vă recomandăm 4 articole despre comportamentele problematice ale copiilor și despre cum să le gestionăm. Mai jos, vă recomandăm primele 2 articole legate de 2 dintre comportamentele problematice: atenția și răzbunarea.

Comportamentele problematice in scoala si cum sa le gestionam – Atentia

Comportamentele problematice in scoala si cum sa le gestionam: Razbunarea

Indiferent de cum se va desfășura noul an școlar, este important să înțelegem că dintre noi toți, copiii sunt cei mai adaptabili. Scopul nostru ca adulți (fie părinți, fie cadre didactice) este să punem la dispoziția copiilor instrumentele necesare educației.

 

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.