Proiecte 2007

17 Mai – Ziua Internaţională a Copiilor şi Telecomunicaţiilor

Asociaţia Telefonul Copilului şi Romtelecom, în parteneriat cu Centrul Cultural Nicolae Bălcescu şi Europa FM, au organizat în Parcul Tineretului din Bucureşti un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate momente artistice susţinute de copii: muzică, dans, balet, muzică populară, teatru, acrobaţii, prezentare de modă, face painting. De asemenea, au avut loc 3 concursuri: origami, jocuri pe calculator şi desene pe asfalt cu tema „telefonul magic” şi o tombolă. Totodată, toţi copiii prezenţi la eveniment, atât cei de pe scenă, cât şi cei din audienţă, au primit cadouri dar şi un CD cu povestea „Telefonul Copilului”. Evenimentul s-a bucurat de participarea a peste 700 de copii.

„Campania de Educare cu privire la Drepturile Copilului”

În luna iunie s-a încheiat Proiectul Phare «Campania de Educare cu privire la Drepturile Copilului» (12.12.2005 – 30.06.2007), în cadrul căruia Asociaţia Telefonul Copilului a fost membră a Comitetului Consultativ şi a oferit serviciile centrului său de informare şi consiliere 0800 8 200 200, în vederea atingerii obiectivelor proiectului. Astfel, numărul gratuit 0800 8 200 200 a fost pus la dispoziţia părinţilor, al căror comportament îi determină uneori pe copiii acestora să prefere viaţa în stradă. Sloganul campaniei: Şi tu poţi fi un părinte mai bun!

Campania de Crăciun

Asociaţia Telefonul Copilului şi Romtelecom, în parteneriat cu Europa FM şi Centrul Cultural „Nicolae Bălcescu”, au lansat la data de 21 noiembrie Campania Socială „La Romtelecom e Crăciunul Copiilor!” care şi-a propus să facă din sărbătorile de iarnă un moment de bucurie pentru copiii fără posibilităţi materiale, în special pentru cei din centrele de plasament. Campania a avut trei componente: colectarea de donaţii, spectacolul „Tolba lui Moş Crăciun” de la Teatrul Ion Creangă oferit copiilor din familii dezavantajate şi „O petrecere pentru toţi copiii”, în cadrul căreia s-a lansat un CD cu poveşti de Crăciun.