Traficul de minori pe întelesul copiilor
Proiectul “Traficul de minori pe întelesul copiilor” este o consecinta fireasca a crerii numarului de cazuri de abuz sexual si trafic de copii, iar comparatia se refera la anii 2010 – 2011.
Constientizarea cu privire la un subiect atat de sensibil cum este traficul de minori este vitala pentru copiii vulnerabili care nu cunosc semnele si riscurile la care sunt supusi. Mai mult decat atat, identificarea problemelor cu care copiii se confrunta ofera, in acelasi timp, parintilor si autoritatilor posibilitatea de a interveni, pe de o parte pentru a permite prevenirea, iar pe de alta parte pentru a ajuta la reducerea extinderii unor astfel de situatii.
In acest sens, activitatile proiectului se vor concentra asupra intalnirilor directe cu 5000 de copii si cadre didactice din regiunile Moldova si Transilvania. Copiii vor afla informatii despre prevenirea traficului de minori si prin intermediul pliantelor produse special pentru ei.
Proiectul “Traficul de minori pe întelesul copiilor” este finantat de Ambasada Olandei si este implementat în parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Agentia Nationala Împotriva Traficului de Persoane, in perioada 01 decembrie 2011 – 15 iunie 2012.
Proiectul se bucura de sustinerea Radio Romania care promoveaza mesajul campaniei pe toate posturile sale.
„Implicarea și responsabilitatea civică, educația preventivă și informarea obiectivă și eficientă sunt direcțiile principale care definesc misiunea publică asumată de către Radio România. Asociația „Telefonul Copilului” împărtășește aceste valori și de aceea, proiectul său „Traficul de minori pe înțelesul copiilor” beneficiază nu doar de întregul sprijin mediatic al radioului public, ci și de întreaga apreciere a echipei Radio România pentru valoarea socială a acestei inițiative. Mai mult decât atât, Radio România se consideră onorat să colaboreze cu Asociația „Telefonul Copilului” în cadrul unui parteneriat consistent și coerent al cărui scop ambițios este scăderea numărului de cazuride abuz sexual și trafic de minori” – Directia Comunicare si Marketing, Radio Romania.
Vizita in unitatile de invatamant din judetele: Dambovita, Calarasi, Arges, Prahova, Ilfov:
Comuna 1 Decembrie, judetul Ilfov
Sat Gruiu, Comuna Cateasca, judetul Arges
Comuna Pacureti, judetul Prahova
Comuna Bascov, judetul Arges
Comuna Cascioarele, judetul Calarasi
Sat Fusea, comuna Titu-Targ, judetul Dambovita
Sat Hagioaica, comuna Titu-Targ, judetul Dambovita
Sat Plopu, comuna Titu-Targ, judetul Dambovita
Festivalul Bucurestii lui Caragiale
Festivalul de Teatru Tandarica
Festivalul de Teatru Ion Creanga
Intalniri directe cu copiii din Transilvania:
Intalniri directe cu copiii din judetele Alba (scoli rurale: Vinerea, Pianu de Sus, Pianu de Jos), Brasov (scoli rurale: Maierus, Bunesti), Bihor (Liceul Teoretic Bratca), Cluj (Liceul Mihai Eminescu Cluj-Napoca, Grupul Scolar Raluca Rîpan Cluj-Napoca), Harghita (Liceul Teoretic Marin Preda Odorheiu Secuiesc), Mures (scoli rurale: Vanatori, Nades, Tigmandru), Satu-Mare (Colegiul Tehnic Eliza Zamfirescu), Sibiu (scoli rurale: Valchid, Hoghilag)
Intalniri directe cu copiii din Moldova:
Intalniri directe cu copiii din judetele Bacau (Colegiul Tehnic Henri Coanda Bacau, scoli rurale: Buhoci, Vaduri, Luizi-Calugara, Cucova, Traian, Valea Seaca, Nicolae Balcescu), Iasi (Scoala Raducaneni), Neamt (scoli rurale: Dibreni, Negresti), Suceava (Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza), Vaslui (Scoala Negresti), Vrancea (Scoala Slobozia-Bradului)