Proiecte 2014

Strengthening Children’s Voices in EU Society through Child Helplines – JUST/2011/FRAC/AG/2866

Proiectul „Consolidarea participării copiilor în societatea europeană prin intermediul serviciului „telefonul copilului 116 111″ (Strengthening Children’s Voices in EU Society through Child Helplines”) reuneşte eforturile organizaţiilor din 6 state europene (Romania, Bulgaria, Cehia, Polonia, Marea Britanie, Slovacia) într-un scop comun, acela de a da oportunitatea copiilor să se implice activ în deciziile care îi privesc.

Principalul obiectiv al demersului este acela de a oferi copiilor din cele 6 state europene posibilitatea de a se bucura de dreptul lor fundamental de a participa la deciziile care îi privesc, respectiv încurajarea copiilor de a participa activ în dezvoltarea serviciilor oferite lor la nivelul liniei de asistenţă pentru copii 116 111. În fapt, copiii implicaţi în proiect vor avea ocazia să îşi exprime gândurile, părerile şi sugestiile cu privire la serviciul care le este dedicat – Telefonul Copilului.

Descarca newsletter 1 (PDF)
Descarca newsletter 2 (PDF)
Descarca newsletter 3 (PDF)
Descarca newsletter 4 (PDF)
Descarca newsletter 5 (PDF)
Descarca newsletter 6 (PDF)

Descarca carta de recomandari cu privire la asigurarea dreptului copilului la participare (PDF)

 

Ziua portilor deschise

 

Workshop-uri creative cu copii si adolescenti

2 noiembrie 2013 – La Centrul de Training al Romtelecom, am dat startul intalnirilor de lucru cu copiii si adolescentii, care ne vor ajuta sa imbunatatim serviciile dedicate lor la Telefonul Copilului 116 111.

16 noiembrie 2013 – La Muzeul Literaturii Romane, a avut loc o intalnire cu scopul de a implica copiii in vederea inbunatatirii serviciilor oferite la 116 111 si evaluarea site-ului telefonulcopilului.ro.

30 noiembrie 2013 – Am dscutat si despre bullying, un fenomen care ia amploare in scolile din Romania. Copiii au fost incantati de subiectul supus discutiei. Intalnirea a avut loc la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”.

14 decembrie 2013 – La Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”, creativitatea copiiilor a fost una uimitoare, lucru care ne-a ajutat in pregatirea unor noi idei de postere pentru Asociatia Telefonul Copilului.

11 ianuarie 2014 – Workshop-ul copiilor creativi a continuat cu o noua intalnire pe tema comunicarii online. Ii multumim lui Andrei Cismaru pentru ca ne-a insotit si a raspuns tuturor intrebarilor copiilor si adolescentilor! Multumim pentru gazduire Ceainariei Merci Charity Boutique din Centrul Vechi!

1 februarie 2014 – Seminar cu copiii si adolescentii… chiar si in prima zi de vacanta, la Mueul National de Arta Contemorana. Alaturi de noi au fost Andrei Cismaru si Andreea Burlacu – nu numai bloggeri, ci si iubitori de copii!

15 februarie 2014 – Muzeul National Tehnic „Prof. Ing. Dimistrie Leonida” a fost gazda workshop-ului Asociatiei Telefonul Copilului, unde copiii au invatat mai multe despre cum sa prezinte serviciul 116 111 colegilor de clasa si nu numai.

1 martie 2014 – Din nou impreuna cu copiii si adolescentii care ne vor insoti curand in scoli si vor vorbi despre fenomenul de bullying colegilor lor. Multumim gazdei noastre, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, care ne-a oferit sansa de a afla mai multe despre tainele astronomiei!

14 decembrie 2014 – Inalnirea a avut loc la film, la Cinema City, impreuna cu copiii care ne insotesc la seminariile de weekend. Acesta a fost cadoul nostru pentru Ambasadorii Asociatiei Telefonul Copilului, ca semn de apreciere a efortului lor de a ne fi alaturi.

Cupa Telefonul Copilului 2014

Cupa Telefonul Copilului 2014 s-a desfasurat in orasele: Sighetu Marmatiei, Ramnicu Valcea, Targoviste, Moinesti, Galati, Mangalia, Cluj-Napoca.

STOP BULLYING

„STOP BULLYING” este un proiect initiat de Asociatia Telefonul Copilului,  care isi propune sa atraga atentia asupra unei probleme cu care se confrunta foarte multi copii si adolescenti, fie la scoala, fie in cercul de cunostinte. O problema careia in Romania nu i se acorda o foarte mare importanta, dar care in alte state se regaseste printre problemele cele mai importante din domeniul protectiei drepturilor copilului.

„STOP BULLYING” este primul proiect de acest fel derulat in Romania, declansat de Asociatia Telefonul Copilului pe fondul inregistrarii unui numar tot mai mare de solicitari de consiliere si indrumare din partea copiilor si adolescentilor, la 116 111.

In limba engleza se numeste scurt si cuprinzator bullying….In limba romana – comportament ostil/de excludere si de luare in deradere a cuiva, de umilire. Cum se manifesta? Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit in cercul sau de cunostinte sau de catre colegi care il striga intr-un anume fel (facand referire la aspectul fizic sau probleme de ordin medical/familial). Uneori aceste tachinari se transforma in imbranceli sau chiar, in unele cazuri, in atacuri fizice. Ii auzim de foarte multe ori pe copiii din jurul nostru spunand lucruri mai putin frumoase la adresa altor copii sau folosind apelative de genul: grasule/graso, aragaz cu patru ochi etc. Ceea ce poate nu ne dam seama este in ce masura aceste cuvinte dor sau masura in care aceste cuvinte afecteaza copilul si perceptia sa despre sine si despre ceilalti.

Activitati educative in unitati de invatamant:

Liceul Teoretic Eugen Lovinescu, Liceul Teoretic Dante Alighieri, Colegiul Economic Viilor, Colegiul National Mihai Viteazul, Liceul de Arte Nicolae Tonitza, Scoala Gimnaziala Nr. 194, Colegiul National Grigore Moisil, Colegiul National de Arte Dinu Lipatti, Scoala Gimnaziala Jose Marti, Scoala Gimnaziala Principesa Ileana, Mark Twain International School, Colegiul National Elena Cuza, Scoala Comerciala Nicolae Kretzulescu, Liceul Sportiv Mircea Eliade, Scoala Nr.131, Scoala Avram Iancu, Scoala Nr. 54, Scoala Nr. 195, Colegiul National Iulia Hasdeu, Scoala Nr. 193.

Telefonul Copilului raspunde mamicilor

Sub sloganul: “TELEFONUL COPILULUI LE RASPUNDE SI MAMICILOR”, Asociatia Telefonul Copilului lanseaza o noua campanie adresata de data aceasta mamelor, o campanie de informare si constientizare care se desfasoara incepand din luna aceasta in 175 de maternitati din tara.

Lansare 116 111 in Republica Moldova

Misiunea ATC sustinuta pana in PERU

„Aventuri din vacanta mare” – editia a doua

Asociatia Telefonul Copilului organizeaza concursul ‘Aventuri din vacanta mare’ – editia a doua, in urma caruia dorim sa oferim drept premiu I rechizite scolare si albume educationale pentru intregul colectiv al scolii castigatoare, precum si premii constand in rechizite pentru castigatorii premiilor II si III. Pentru a putea participa la acest concurs, fiecare scoala trebuie sa desfasoare intern o competitie intre colegii de clasa pentru a alege cea mai interesanta aventura din vacanta mare, reprezentata sub forma de compunere, eseu, poezie sau desen.

 

Castigatorii Concursului Aventuri din vacanta mare, editia a II-a

Locul I – Școala Gimnazială Avram Iancu Halmășd, Sălaj

Locul II – Școala Gimnazială Măieruș, Brașov

Locul III – Școala Gimnazială Dr. Ioan Danicico Semlac, Arad