Proiectul INSERT – Implementăm economia socială în mediul RURAL – 311822

INSERT – Implementăm economia socială în mediul RURAL – 311822

Proiectul INSERT – Implementăm economia socială în mediul RURAL ID 311822 este un proiect ce urmează a se implementa în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială, de către Euzone Consultancy Network în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț și Asociația Telefonul Copilului și se desfășoară pe o perioada de 30 luni, în perioada 01.08.2024 – 31.01.2027.

Obiectivul general al proiectului vizează asigurarea contribuției la integrarea socială şi economică a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile din mediul rural, inclusiv a persoanelor de etnie roma, prin sprijinirea înființării a 26 intreprinderi sociale (IS), inclusiv intreprinderi sociale de insertie (ISI), la nivelul regiunilor Nord – Est, Sud – Est, Sud -Muntenia si Nord – Vest.

Grupul Ținta al proiectului este alcătuit din minim 131 persoane cu vârsta de minim  18 ani care intenționează să înființeze o întreprindere sociala (IS) sau o întreprindere sociala de inserție (ISI) în mediul rural, persoane vulnerabile din mediul rural *(minim 40 de persoane) din care persoane de etnie Roma (minim 20 de persoane), in regiunile de dezvoltare Nord Vest, Sud Est, Nord Est și Sud Muntenia.

 

Finalizarea procesului de selecție din cadrul concursului de planuri de afaceri organizat prin proiectul „Implementăm economia socială în mediul RURAL (INSERT)”

11/6/2025

Anunțăm finalizarea procesului de selecție din cadrul concursului de planuri de afaceri organizat prin proiectul „Implementăm economia socială în mediul RURAL (INSERT)”

În total, au fost depuse 59 de planuri de afaceri sociale, astfel interesul pentru dezvoltarea antreprenorială în comunitățile rurale este în creștere. Propunerile trimise au demonstrat implicare, creativitate și dorința de a aduce schimbări pozitive în sate și comune.

Procesul de evaluare s-a desfășurat în patru etape, pe baza unor criterii clare și transparente (inclusiv evaluare anonimă a conținutului tehnic). În urma acestui demers, au fost selectate 26 de planuri de afaceri care vor beneficia de ajutor de minimis, în valoare de maximum 393.615,38 lei. Din păcate, numărul limitat de granturi nu a permis finanțarea tuturor proiectelor valoroase, deși multe dintre ele au avut un potențial real de impact.
Domeniile de activitate ale întreprinderilor sociale câștigătoare sunt variate și bine adaptate contextului rural: activități creative și culturale, servicii de transport terestru de persoane, realizare și editare de materiale audio și video, activități recreative pentru copii și adulți, meșteșuguri și mică producție, servicii de îngrijire personală, activități educaționale și alte servicii cu utilitate socială.
Aceste afaceri vor fi implementate în regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia și Nord-Vest, contribuind la revitalizarea comunităților rurale și la crearea de locuri de muncă pentru persoane aflate într-o poziție dezavantajată pe piața muncii.
Mulțumim tuturor participanților pentru încrederea și efortul depus. Fiecare plan de afaceri a adus valoare și a contribuit la o competiție care a pus în lumină potențialul uriaș al economiei sociale în mediul rural.

Achiziția de „Servicii de formare profesională a adulților în domeniul antreprenoriatului social”

24/10/2024
Achiziție servicii de formare profesională a adulților în domeniul antreprenoriatului social în cadrul proiectului „INSERT – Implementăm economia socială în mediul RURAL” cod SMIS 311822

SC EUZONE CONSULTANCY NETWORK SRL, în calitate de Achizitor, anunță lansarea procedurii de achiziție directă pentru servicii de formare profesională a adulților în cadrul proiectului „INSERT – Implementăm economia socială în mediul RURAL” cod SMIS 311822, cod CPV 80000000-4 Servicii de învățământ și formare profesională. în valoare totală maximă de 162.505,50 lei fără TVA, reprezentând un cost maxim per oră per cursant de 19,81 lei fără TVA.

Oferta se poate transmite prin e-mail, la adresa: office@euzone.ro, până la data de 05.11.2024, ora 20.00 și va avea în vedere specificațiile cuprinse în invitația la ofertare disponibila aici: http://www.euzone.ro/download/documents/phpN4cmHO.pdf

Criteriul de atribuire a contractului este “prețul cel mai scăzut”, cu respectarea cerințelor minime descrise pe larg în Invitația la Ofertare.

Achiziția se realizează în cadrul contractului proiectului „INSERT – Implementăm economia socială în mediul RURAL” cod SMIS 311822, contract finanțat din Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021- 2027. Eventualele solicitări de clarificări pot fi transmise până la data de 30.10.2024 ora 18.00 la adresa de email: office@euzone.ro.

Răspunsurile la clarificări vor fi publicate pe pagina de internet a achizitorului până la data de 01.11.2024.

Pentru informații suplimentare legate de procedura de achiziție: office@euzone.ro.

Detalii etapa 2 inscriere proiect INSERT

7/10/2024

Deschidem etapa a II a de înscrieri în proiectul INSERT!
Ai șansa de a aduce schimbare în inima orașelor!
Termen limită de înscriere: 25 octombrie 2024
Oferim finanțare de până la 80.000 EUR pentru proiectele care contribuie semnificativ la comunitatea rurală.
Se pot înscrie:
– Persoane care au domiciliul în mediul urban din regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia și Nord-Vest.
-Vârsta minimă de 18 ani și posesor al diplomei de bacalaureat
– Inovatori, viitori antreprenori interesați să genereze un impact pozitiv care, momentan sunt în căutarea unui loc de muncă, inactivi profesional, șomeri sau persoane din grupuri vulnerabile
Completează formularul de înscriere:

Detalii etapa 1 inscriere proiect INSERT

6/9/2024

Nu rata această oportunitate! Înscrierile pentru prima etapă se încheie pe 20 septembrie.
Ai o idee de afacere socială în mediul RURAL? Vino să o dezvoltăm împreună! Dacă locuiești în mediul rural și ai idei de afaceri, proiectul INSERT este pentru tine. Oferim finanțare de până la 80.000 de euro.
Cine se poate înscrie?
– Locuitori ai zonelor rurale din regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, și Nord-Vest.
– Persoane cu vârsta minimă de 18 ani și studii liceale finalizate cu diplomă de bacalaureat.
– Categorii eligibile includ persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri, membri ai grupurilor vulnerabile sau persoane inactiv profesional.
Nu ezita! Completează formularul de preînscriere: https://e34xrs8u15o.typeform.com/to/gnvafobN

Anunț preînscriere

20/8/2024

Proiectul INSERT sprijină identificarea și dezvoltarea ideilor de afaceri în economia socială în mediul RURAL, oferind finanțare de 80.000 de euro pentru fiecare plan câștigător.
Ce sunt întreprinderile sociale?
Întreprinderile sociale sunt mai mult decât simple afaceri. Ele combină performanța economică cu un impact social pozitiv. Spre deosebire de întreprinderile clasice, care urmăresc maximizarea profitului, întreprinderile sociale au un scop nobil: să aducă beneficii reale pentru comunitate și grupuri vulnerabile.
În România, aceste afaceri au o misiune clară – sprijinirea persoanelor defavorizate în găsirea unui loc de muncă și integrarea acestora în societate. Prin intermediul acestor întreprinderi, oameni care se confruntă cu dificultăți majore de angajare pot găsi un loc de muncă stabil și demn.
Legea Economiei Sociale 219/2015, reglementează aceste întreprinderi, asigurându-se că respectă principiile echității sociale și contribuie la bunăstarea comunității. Cu peste 90% din profituri reinvestite în scopuri sociale, întreprinderile sociale sunt un pilon al economiei sustenabile și responsabile.
Sunt afaceri cu impact, prietenoase cu omul, mediul și comunitatea.
Susținem și să promovăm întreprinderile sociale!
Ai o idee inovatoare? Vrei să aduci o schimbare pozitivă în comunitatea ta? Noi avem soluția!
Te invităm să te înscrii în proiectul nostru și să primești până la 80.000 de euro finanțare nerambursabilă!
Ce primești?
1. Finanțare de până la 80.000 de euro pentru a-ți înființa propria afacere în mediul rural.
2. Cursuri de antreprenoriat social – te învățăm cum să transformi ideea ta într-un succes, cu suport și training de la experți.
3. Oportunitatea de a contribui la dezvoltarea comunității tale și de a genera un impact pozitiv.
Înscrie-te în procesul de selecție completând formularul de preînscriere: https://e34xrs8u15o.typeform.com/to/gnvafobN
Vei fi selectat pentru a depune planul de afaceri dacă te încadrezi în oricare dintre aceste criterii:
– Ești în căutarea unui loc de muncă
– Ai vârsta minima 18 ani
– Ești șomer sau șomer de lungă durată
– Faci parte din grupuri dezavantajate pe piața muncii
– Ești inactiv profesional
– Domiciliezi în regiunile: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia și Nord-Vest
– Ai studii liceale finalizate cu diplomă de bacalaureat
Documente necesare pentru înscriere dacă vei fi selectat:
– Copie CI
– Copie după diploma de bacalaureat
– Declarație că nu ai participat deja la un curs de formare în antreprenoriat social
– Declarație care atestă accesul la internet și la un echipament IT
– Acord GDPR
– Formular de înregistrare
Te întrebi ce este o întreprindere socială (IS)?
O întreprindere socială este o afacere care își propune să rezolve probleme sociale, economice sau de mediu, având un impact pozitiv în comunitate. Întreprinderile sociale și economia socială sunt reglementate prin Legea Nr. 219/2015 și reprezintă activități organizate independent de sectorul public, care servesc interesul general și al comunității.
Economia socială îmbină performanțan economică cu impactul social, vizând creșterea gradului de ocupare a persoanelor vulnerabile și producerea de bunuri și servicii prietenoase cu omul, mediul și comunitatea.
Completează formularul de preînscriere aici și poți afla mai multe detalii: https://e34xrs8u15o.typeform.com/to/gnvafobN
Alătură-te nouă și poți să-ți vezi ideea pusă în practică!