Proiecte 2008

Activităţi educative în şcoli

Scopul acestei iniţiative a fost acela de a-i informa pe copii despre existenţa serviciului care le este dedicat, de a-i ajuta să comunice mai bine şi să fie mai înţelegători unii cu ceilalţi. Copiii de la Şcoala nr. 171 „Petre Ispirescu” i-au cunoscut pe consultanţii Telefonului Copilului, s-au împrietenit cu aceştia, au primit materiale promoţionale Telefonul Copilului, s-au jucat şi au învăţat că violenţa nu este o soluţie la problemele lor şi au conştientizat ce înseamnă să fii discriminat.

„Un zâmbet dulce pentru copii”

Telefonul Copilului a donat începând cu luna iunie, unui număr de 769 de copii, pachete conţinând dulciuri şi jucării. Donaţia este şi meritul lanţului de magazine Mega Image care a asigurat sponsorizarea. Ne-am bucurat alături de cei 150 de copii de la Şcoala Generală nr. 171 „Petre Ispirescu”, care au primit cadourile cu entuziasm. Ne-am bucurat totodată alături de 150 de copiii participanţi la Festivalul de Teatru „La Teatrale cu Matale”, eveniment organizat pentru şi cu participarea copiilor defavorizaţi şi a copiilor cu nevoi speciale din Bucureşti sector 6 (Centrul de Plasament Domniţa Bălaşa, Centrul de zi Pandora, Şcoala Generala nr. 172, 142, 156, Liceul Petru Maior, Liceul Marin Preda). Pentru aceştia dulciurile au constituit un premiu şi totodată un cadou binemeritat pentru prestaţia lor actoricească deosebită. La Grădiniţa nr. 145 „Regina Maria” ne-au întâmpinat 90 de copii dornici să deguste bunătăţile de ciocolată, iar 30 de preşcolari de la Grădiniţa nr. 283 ne-au aşteptat pe un stadion, fiind invitaţi de către Federaţia Româna de Rugby să participe la un eveniment sportiv.

Toţi cei 60 de copii de la Şcoala Generală Dragăneasca – sat Dragăneasca, comuna Ulmi, majoritatea premianţi, au încheiat anul şcolar nu doar cu o coroniţă de flori pe cap, dar şi cu o jucărie colorată şi un cadou dulce, pe care le-am înmânat după ce am asistat la serbarea de sfârşit de an şcolar, pentru care copiii au cântat, au recitat poezii şi au dansat. Donaţia a continuat la Centrul Cultural Nicolae Bălcescu unde 60 de copii au primit daruri dulci.

Campania a continuat pentru 176 de copii asistaţi ai centrelor de plasament Sf. Ana şi Sf. Maria din sectorul 5, Sf. Andrei din sectorul 6, pentru 33 de copii din familii monoparentale asistaţi ai Fundaţiei ACSIS şi pentru 20 de copii, elevi ai Şcolii 141, care au urmat programul Şotron desfăşurat de organizaţia Ovidiu Rom.

Partener al Proiectului „Iniţiativa Copiii Străzii” al ANPDC

Telefonul Copilului a fost implicat în identificarea cazurilor de copii ai străzii, prin preluarea apelurilor ce semnalau prezenţa unor astfel de copii şi transmiterea lor către Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului in vederea intervenţiei în regim de urgenţă.

Donaţie after school pentru Şcoala nr 171 „Petre Ispirescu”

Colaborarea cu Şcoala „Petre Ispirescu” a continuat cu o donaţie constând în cărţi pentru copii, dedicate orelor de after school, astfel încât elevii să se bucure de o lectură generoasă.