Termeni și condiții

Asociatia Telefonul Copilului este unicul proprietar al tuturor informatiilor colectate de pe acest site si prin intermediul telefonului copilului 116 111. Astfel, nu vom impartasi aceste informatii tertilor pe alte cai decât cele mentionate in aceasta declaratie de confidentialitate. Acest site contine legaturi catre alte website-uri. Asociatia Telefonul Copilului nu este raspunzatoare pentru practicile acestora referitoare la confidentialitate.

Modificari in politica de confidentialitate

La anumite intervale de timp, Asociatia Telefonul Copilului poate aduce schimbari acestei declaratii de confidentialitate. Recomandam vizitatorilor acestui site sa reviziteze prezenta declaratie pentru a afla eventualele schimbari sau noi practici in politica noastra de confidentialitate.

Confidentialitate si declaratie de protectie

Urmatoarele declaratii de procedura contureaza informatia pe care o colecteaza Asociatia Telefonul Copilului si cum vom folosi noi acea informatie. De asemenea, va informam cum sa procedati daca doriti ca noi sa stergem informatiile personale despre dumneavoastra adunate in timpul vizitarilor anterioare ale website-ului sau in timpul procesului de consiliere prin intermediul Telefonului Copilului 116 111.

Cum colectam si folosim informatiile cu caracter personal

Noi urmam proceduri de protectie stricte in colectarea, depozitarea si dezvaluirea informatiei furnizate de dumneavoastra pentru a impiedica accesarea neautorizata si intrebuintarea ei gresita, asa cum cere si este stipulat si in legislatia din Romania. Noi adunam informatii generale privind numarul de vizitatori ai anumitor sectiuni pentru a monitoriza intrebuintarea website-ului, ceea ce ne ajuta sa imbunatatim continuu designul si forma de prezentare a website-ului. De asemenea, in cazul sesizarilor de incalcare a drepturilor copilului, noi transmitem informatiile primite din partea dumneavoastra in atentia institutiilor abilitate in vederea interventiei.

Introducerea informatiilor cu caracter personal de catre dumneavoastra reprezinta consimtamantul dumneavoastra expres si neechivoc pentru prelucrarea de catre noi a acestor date, respectiv pentru colectarea, inregistrarea, stocarea, adaptarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea acestor informatii cu caracter personal.

Atunci cand ne trimiteti datele cu caracter personal, Asociatia Telefonul Copilului le poate utiliza in urmatoarele scopuri declarate, daca nu se specifica in alt fel:

  • stocarea acelor informatii care ne permit o intelegere mai profunda a nevoilor beneficiarilor sau modul in care Asociatia Telefonul Copilului poate imbunatati calitatea serviciilor de informare, consiliere si indrumare
  • stocarea acelor informatii in vederea monitorizarii si intocmirii de studii cu privire la problematica comunicata si inregistrata din partea dumneavoastra – pentru a intra in contact cu dumneavoastra cu scopul de a raspunde unei solicitari a dumneavoastra
  • putem sa folosim adresa dumneavoastra de e-mail pentru a va expedia informatii solicitate de dumneavoastra
  • in cazul sesizarilor de incalcare a drepturilor copilului, putem sa transmitem informatiile primite din partea dumneavoastra in atentia institutiilor abilitate cu care Asociatia Telefonul Copilului lucreaza in conditii de parteneriat, in vederea interventiei

Informatiile dumneavoastra cu caracter personal ne pot fi transmise prin Internet.

Protectia datelor cu caracter personal

Asociatia Telefonul Copilului se obliga sa pastreze confidentialitatea datelor personale colectate prin intermediul site-ului www.telefonulcopilului.ro si telefonul copilului 116 111, conform Legii 677/2001, privind protectia datelor personale. Persoanele inregistrate, in calitate de persoane vizate, au conform Legii 677/2001, urmatoarele drepturi:

  • dreptul la informare (art.12)
  • dreptul de acces la date (art.13)
  • dreptul de interventie asupra datelor (art.14) si
  • dreptul de opozitie (art. 15).
GDPR

In data de 25 mai 2018 a intrat in vigoare Regulamentul General de Protectie a Datelor nr. 679/2016, detalii pot fi accesate in urmatoarele doua informari: date colectate de la persoana vizata, date colectate din alte surse.

Dacă dorești ca datele tale personale să fie scoase din baza de date, ne poți indica oricând acest lucru la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro.